Krenula je prodaja novog broja časopisa „Ulične svjetiljke“

May 9th, 2013 by Ruze sv.Franje

U Rijeci danas nije običan dan, jer krenula je prodaja novog broja časopisa „Ulične svjetiljke“, na Korzu su dijelili besplatne zagrljaje i beskućnici organizirali akciju pomoći za jednog učenika! Eto, gdje postoji dobra volja i kad se male ruke slože – sve se može!

U nastavku pročitajte više informacija te pronađite inspiraciju za sebe, jer kada činimo dobro, svaki dan je poseban! –>Predivan sunčan dan izmamio je danas brojne građane na Korzo, ali i 17 beskućnika prodavača časopisa „Ulične svjetiljke“, a kako bi promotivno-prodajnom akcijom pokrenuli prodaju 2. ovogodišnjeg, ukupno 25. broja. ovog jedinstvenog glasila o životu ljudi bez krova nad glavom. Na poziv Franjevačkog svjetovnog reda s Trsata (provoditelja ovog projekta), budući svećenici riječkog Bogoslovnog sjemeništa Ivan Pavao II te volonteri udruge „Za bolji svijet“ na Korzu su dijelili besplatne zagrljaje iznenađenim građanima i pomagali u prodaji časopisa korisnicima Prihvatilišta za beskućnike »Ruže Sv. Franje«, Kuće utočišta sestara milosrdnica i Doma za psihički bolesne odrasle osobe Turnić.

Na kraju akcije, unaprijed donesenom jednoglasnom odlukom, svi beskućnici i volonteri, uz donacije nekoliko građana – izdvojili su ukupno 600 kuna za pomoć 18-godišnjem Luki Jeličiću, učeniku Srednje škole dr. Antuna Barca u Crikvenici, koji ima cerebralnu paralizu, a kako bi mu omogućili da u pratnji majke Anite otputuje sa svojim razredom na maturalno putovanje. Naime, Lukini roditelji su ostali bez posla, a Luka da bi išao na maturalac, mora u pratnji imati nekog od roditelja, što za njih dvoje ukupno iznosi oko 6000 kuna. Već nekoliko mjeseci traje akcija skupljanja starog papira u lokalnoj sredini u koju su se uključili mnogobrojni mještani i poneke institucije, a svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun škole u Erste banci: 2402006-1100109320 s naznakom “Za Luku Jeličića”.

Komentiraj