Nogomet

u Osijeku održan malonogometni turnir “Kopačkom do slave”

 

U subotu, 07.05.2011 u sportskoj dvorani Jug, u Osijeku, održan je malonogometni turnir “Kopačkom do slave”,

u organizaciji osiječkog Caritasa, a u sklopu pripreme reprezentacije beskućnika Hrvatske za svjetsko prvenstvo beskućnika u Parizu.

Program je počeo u 12:30 sati, pozdravom pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije, mons. dr. Đure Hranića, te vlč. Ivice Rebića ispred Caritasa. Zatim su se izvučeni parovi nogometnog turnira, na kojem su prvu utakmicu igrali predstavnici Gradskog poglavarstva i reprezentacije beskućnika, drugu utakmicu su igrale izabrana ekipa KMNL Osijek i ekipa studenata DUHOS-a. Za treće mjesto borili su se DUHOS i reprezentacija beskućnika, te je u miroljubivoj i prijateljskoj utakmici slavila reprezentacija rezultatom 8:6. U finalu je selekcija KMNL pobjedila Grad s 5:2.

Pehare je na kraju dodjelio gradonačelnik grada Osijeka, gosp. Krešimir Bubalo. Susret je trajao do 16:30 sati i bilo je to jedno vrlo lijepo popodne u Osijeku.

Pred selektorom Lelasom i pomoćnim trenerom Mlinarićem težak je zadatak, jer od 11 izabranih na turniru u Rijeci u Osijeku se pojavilo njih 6, dok su ostali igrači novi kandidati, te sad opet treba raditi novu selekciju od 8 putnika za Pariz. Izbor finalnih putnika će se prebaciti na pripremni turnir koji će se krajem lipnja održati u Splitu.

http://beskucnici.info/messages/cat/news/87

 

Međunarodni nogometni turnir “Beskućnik”

U subotu, 10.03.2012 u dvorani osnovne škole Malešnica u Zagrebu, održan je međunarodni nogometni turnir “Beskućnik”, u organizaciji gradskog društva Crvenog križa Zagreb, pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika gospodina Milana Bandića.

Turnirom se obilježava početak priprema za svjetsku nogometnu smotru beskućnika, koja ima za cilj podizanje razine svijesti o siromaštvu, a na kojoj će nastupiti i hrvatska reprezentacija beskućnika.

Program je počeo nešto iza 11 sati obraćanjem jednog od korisnika zagrebačkog prihvatilišta u Kosnici gradonačelniku i svim okupljenima.

Nakon uvodnih riječi započelo se sa sportskim dijelom programa.

Turnir je započeo utakmicom između predstavnika Grada Zagreba (korisnici prihvata u Kosnici) i reprezentacije beskućnika Bosne i Hercegovine, gdje su gosti bili bolji od domaćina i pobijedili rezultatom 12:0. U drugoj utakmici snage su omjerile reprezentacija Hrvatske i repezentacija Slovenije, pobjedom domaćina 6:2.

Za treće mjesto borili su se reprezentacija beskućnika Slovenije i ekipa Grada Zagreba, gdje su gosti iz Slovenije pobjedili sa 4:2. U finalu je reprezentacija Hrvatske izgubila od reprezentacije BiH rezultatom 4:8.

Po završetku utakmica podjeljeni su i pehari po raznim kriterijima:

  • najbolji strijelac – Nedim Bečić (BiH) sa postignutih 10 golova u dvije utakmice
  • najbolji igrač turnira – Ramiz Ramić (BiH)…a da je bio pehar za fair play i taj bih mu dodjelila
  • vratar turnira – Gregor Mali (Slovenija)
  • za 3. mjesto – reprezentacija Slovenije
  • za 2. mjesto – reprezentacija Hrvatske
  • za 1. mjesto – reprezentacija BiH

Nakon turnira gosti su ostali u razgledavanju grada, a druženje je nastavljeno do dugo u noć, u domu Crvenog križa na Sljemenu gdje smo svi bili smješteni.

 

 

Nogometna reprezentacija Beskućnika

3. ožujka, 2012.god. Nogometna reprezentacija Beskućnika se pridružuje se Facebooku
Pridružite nam se i Vi !


od srca želimo puno uspjeha !

 

Podrška reprezentaciji Beskućnika

 

26.02.2013. god.
HNK Rijeka – službene stranice

Na Kantridi smo danas ugostili predstvnike Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika.

Kao i prošle godine jednako smo se rado odazvali kako bi im dali podršku u pripremama za predstojeće natjecanje koje ih u kolovozu očekuje u Poljskoj.

Naime, ove godine Svjetsko prvenstvo se održava u Poljskoj od 10. do 18.kolovoza 2013. Hrvatska reprezentacija počinje svoje pripreme 25. do 1. ožujka 2013. u Novom Vinodolskom gdje će izabrati novu selekciju između socijalno marginaliziranih iz Zagreba, Zadra, Splita i Rijeke. Osim sportskog dijela organiziran je niz drugih aktivnosti za korisnike.

Završnice turnira uživo prenosi EUROSPORT – 2, a sve vodeće svjetske medijske kuće prate turnirska događanja. Svake godine, po pravilima međunarodne organizacije, uključeno je 8 do 10 novih korisnika. Važno je istaknuti pozitivni utjecaj ovog projekta na korisnike.

Dragim prijateljima od srca želimo puno uspjeha na skorom natjecanju a sigurno je da će imati veliku podršku s Kantride.